un raconet de curiositats

dimarts, 24 de juliol del 2012

Pa amb tomàquet


El pa amb tomàquet és un plat típic català. 
Per fer pa amb tomàquet s'ha de fregar una llesca de pa, pot ser de pagès o de barra. 
Amb mig tomàquet madur i amanir-ho amb un rajolí d'oli d'oliva i un pols de sal si fa falta.
Si fem pa torrat hi podem fregar un all abans de sucar-lo amb tomàquet.
Es pot acompanyar de diverses maneres
un bon tall de pernil, butifarra, escalivada, fuet..


Com es fa?
(feu un clic)


PA AMB TOMÀQUET
 (Miquel Martí i Pol)

Déu ens dó ser catalans
per menjar bon pa amb tomàquet
amb un raig d'oli discret
i un pols de sal si fa falta;
pa de pagès si pot ser,
que és més saborós que els altres,
i tomàquet ben madur,
però que no ho sigui massa.
Déu ens dó un tall de pernil
o llonganissa ben ampla
perquè acompanyin el pa
ben sucadet amb tomàquet;
pernil de bon mastegar,
llonganissa de la Plana,
que els osonencs en això
tenim molta nomenada.

Déu ens dó tot el que he dit
i bons amics a la taula
per compartir el que mengem
i fer petar la xerrada
que conversar amb els amics
sempre sol despertar gana
i el menjar, si és compartit,
resulta més agradable.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada